• Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale extra landelijke cyclus 2015 Effenaar - Main Hall 12-06-2015

ROX Classic uit Groesbeek wint Halve Finale ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’

Barracuda uit Volkel met publiekprijs naar finale extra landelijke cyclus in Podium de Vorstin in Hilversum

Tenggara Boys uit Cuijk met combinatieprijs vakjury/publieksstemmen verder op ‘The only road to Paradiso’

Vrijdag 12 juni jl. vond in Poppodium De Effenaar de 1e Halve Finale plaats van de extra landelijke cyclus in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’. Acht bands zorgden in twee categorieën, vakjury en publieksstemmen, voor een spannende muzikale strijd om een plaats in de finale van deze cyclus. Bij de vakjury ging uiteindelijk de 1e plaats naar 5-mans Classic Rock coverband ROX Classic uit Groesbeek en bij de publieksstemmen was de overwinning voor 5-mans Rock coverband Barracuda uit Volkel. Door in beide categorieën samen de hoogste score te behalen werd 5-mans Allround coverband Tenggara Boys uit Cuijk als Runner-Up van deze Halve Finale uitgeroepen. Deze drie bands zien wij terug in de finale van de extra landelijke cyclus die op zaterdag 24 oktober a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum (main hall). De winnaars van deze finale plaatsen zich bij de beste 18 bands van deze ‘The Clash’-editie voor de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam (main hall). De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ ontvangen een prijzenpakket met o.a. een cd-contract met videoclip (studio) met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

First Taste in Effenaar EindhovenFirst Taste in Effenaar Eindhoven

De aftrap van deze Halve Finale werd verricht door 3-mans Triggerfinger tribute First Taste uit Venlo. Met sterke uitvoeringen van o.a. By Abscence Of The Sun, Man Down en I Follow Rivers zorgde de band voor een uitstekende opening en legde de lat voor de andere bands direct op een goed niveau.

Bestial Devastation in Effenaar EindhovenBestial Devastation in Effenaar Eindhoven

Het 2e half uur van deze avond was voor 4-mans Sepultura tribute Bestial Devastation uit Dongen/Breda. Technisch op zeer goed niveau, goed verzorgde sounds en met overtuigende passie werden nummers gebracht als o.a. Desparate Cry, Ferritory en de afsluiter Attitude.

Mr. TEAB in Effenaar EindhovenMr. TEAB in Effenaar Eindhoven

6-mans Pop, Rock coverband Mr. TEAB uit Schijndel wist zich met een gevarieerde en dynamische set waarin nummers zaten als o.a. Valerie van Amy Winehouse, Love Rears Its Ugly Head van Living Colour en Mercy in de uitvoering van Triggerfinger naar een hoge score bij de publieksstemmen te spelen.

iSoulation in Effenaar EindhoveniSoulation in Effenaar Eindhoven

De vierde band van deze Halve Finale was 6-mans Soul coverband iSoulation uit Bergen op Zoom. Met prima uitvoeringen van o.a. Bad Girls van Jamiroquai, Blow Me Away van Alain Clark en de interactieve afsluiter Treasure van Bruno Mars wist de band het publiek goed in beweging te krijgen.

ROX Classic in Effenaar EindhovenROX Classic in Effenaar Eindhoven

Met 5-mans Classic Rock coverband ROX Classic (voorheen MXL) stond de uiteindelijke vakjury-winnaar van deze 1e Halve Finale op het podium. Als vakjury-winnaar uit de Kwartfinales hier naar toe gekomen werd er natuurlijk al het nodige verwacht en dat werd zeker waargemaakt. Op absoluut topniveau bracht de band nummers als o.a. Girl Goodbye van Toto, Always On The Run van Lenny Kravitz en één van de hoogtepunten van deze avond I Wanna Know What Love Is van Foreigner. De band bestaat uit vijf topmuzikanten die elk optreden meer naar elkaar toe weten groeien. De arrangementen, de sounds en de speltechniek zijn indrukwekkend en weten het publiek na elk nummer weer te verleiden tot een ovationeel applaus. Gezien de jonge samenstelling van deze band en de enorme dosis muzikale bagage van de vijf mannen is er nog meer te verwachten van ROX Classic in de finale die op zaterdag 24 oktober a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. Hier spelen de negen finalisten om de Awards voor de beste bands van deze extra landelijke cyclus (vakjury en publieksstemmen) en de daarbij behorende tickets voor de BENELUX Semi-Finals in Paradiso Amsterdam!

Barracuda in Effenaar EindhovenBarracuda in Effenaar Eindhoven

5-mans Rock coverband Barracuda uit Volkel had zich in de Kwartfinales als vakjury-winnaar voor deze Halve Finale geplaatst en wist dat niveau ook nu weer te brengen. Technisch zit deze band ook goed in elkaar en met een sterke set, waarin nummers zaten verwerkt als o.a. Barracuda van Heart, Stairway To Heaven van Led Zeppelin in de uitvoering van Heart en de interactieve afsluiter So Lonely van The Police, wist Barracuda een goede interactie met het publiek op te bouwen wat uiteindelijk resulteerde in de 1e plaats bij de publieksstemmen. Als publiekswinnaar van deze Halve Finale plaatste Barracuda zich voor de finale van deze extra landelijke cyclus die op zaterdag 24 oktober a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum (main hall). Hier spelen de negen beste bands van deze cyclus om de Awards voor de beste band bij de vakjury en het publiek én de daarbij behorende tickets naar de BENELUX Semi-Finals die in januari a.s. plaatsvinden in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam!

Tenggara Boys in Effenaar EindhovenTenggara Boys in Effenaar Eindhoven

Naast het technische zeer verzorgde spel en een sterke repertoirekeuze waarin de kwaliteiten van ieder bandlid goed naar voren kwamen wist 5-mans Allround coverband Tenggara Boys met een hoog entertainmentgehalte uitstekend te scoren bij zowel de vakjury als bij het publiek. Nummers als o.a. This Is How We Do It van Montel Jordan, Sumthin’ Sumthin’ van Maxwell en Now That We Found Love van Third World liepen als een geoliede machine en zorgden voor een goede interactie met het publiek. Door in beide categorieën samen het hoogste te scoren na de twee winnaars plaatste deze jonge band zich als Runner-Up voor de finale van deze extra landelijke cyclus. In deze finale neemt Tengarra Boys het op tegen de acht andere finalisten voor de Awards voor de beste band bij de vakjury en de publieksstemmen met de daarbij behorende plaats in de BENELUX Semi-Finals die in januari a.s. worden gehouden in Poptempel Paradiso in Amsterdam (main hall).

AC/DShe in Effenaar EindhovenAC/DShe in Effenaar Eindhoven

Het laatste optreden van deze Halve Finale werd verzorgd door 4-mans AC/DC tribute AC/DShe uit Rosmalen. Ondanks wat technische problemen bij de gitarist wist de band toch een sterk optreden neer te zetten met nummers als o.a. Sin City, High Voltage en het door het publiek luid meegezongen Whole Lotta Rosie.