• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2e Halve Finale Regio Oost 2012/2013 Estrado 13-10-2012

Pop coverband That’s What She Said uit Zwolle wint Halve Finale The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012

Rock coverband 5foot4 uit Harderwijk met publieksprijs naar finale Regio Oost Nederland

Zaterdag 13 oktober jl. vond in Muziekpodium Estrado in Harderwijk de 2e Halve Finale plaats van Regio Oost Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012. Zeven bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. 5-mans Pop coverband That’s What She Said uit Zwolle werd door de vakjury tot winnaar uitgeroepen. 5-mans Rock coverband 5foot4 uit Harderwijk wist de meeste publieksstemmen binnen te spelen en 4-mans Classic Rock coverband Lakesiders wist in beide categorieën samen de hoogste score te bereiken. Deze drie topbands plaatsten zich hiermee voor de Regio-Finale die op zaterdag 22 december wordt gehouden in Poppodium Metropool in Hengelo (Ov). Hier spelen de negen beste en populairste coverbands van Gelderland, Overijssel en Drenthe om een plaats in de BENELUX Semi-Finals in Paard van Troje in Den Haag. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. 

In-C-eeN in Estrado HarderwijkIn-C-eeN in Estrado Harderwijk
In-C-eeN in Estrado HarderwijkIn-C-eeN in Estrado Harderwijk

De 1e band die het mooie podium van Estrado beklom was 3-mans akoestisch Pop coverband In-C-eeN uit Barchem. Op zeer eigen wijze werden nummers gebracht van o.a. Shocking Blue, AC/DC en Rolling Stones. Met hun Folk-achtige invalshoek en leuke humor liet In-C-eeN horen zich in korte tijd goed te hebben ontwikkeld tot een act die staat en een goede interactie met het publiek weet op te bouwen.


School of Punk in Estrado HarderwijkSchool of Punk in Estrado Harderwijk
School of Punk in Estrado HarderwijkSchool of Punk in Estrado Harderwijk

6-mans Rock coverband School of Punk uit Zwolle wist een goede set van een half uur neer te zetten met nummers van o.a. Evanescence, Lady Gaga en Muse. Vooral de leadvocalisten wisten regelmatig indruk te maken en zorgden voor een goede interactie met het publiek.


Lakesiders in Estrado HarderwijkLakesiders in Estrado Harderwijk
Lakesiders in Estrado HarderwijkLakesiders in Estrado Harderwijk

De derde band van deze Halve Finale was 4-mans Classic Rock coverband Lakesiders uit Apeldoorn. Sterke uitvoeringen van repertoire van o.a. Gary Moore, Deep Purple en Pink Floyd maakten veel indruk op zowel de vakjury als het publiek. Door in beide categorieën hoog te scoren plaatste Lakesiders zich als Runner-Up bij de beste en populairste negen coverbands van Regio Oost Nederland en speelt op zaterdag 22 december a.s. in de Regio-Finale in Poppodium Metropool in Hengelo (Main Hall). Hier krijgen zij van hun beste nummer een live single die vanaf 1 februari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komt te staan en waar mensen gratis op kunnen stemmen via deze website. De Top-10 van deze hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle regionale radiostations in de Benelux.


Soul XS in Estrado HarderwijkSoul XS in Estrado Harderwijk
Soul XS in Estrado HarderwijkSoul XS in Estrado Harderwijk

Dan was het tijd voor de grootste band van deze avond: 11-mans Allround coverband Soul XS uit Beilen. Vanaf de eerste minuut wist de band het publiek goed in beweging te krijgen met nummers van o.a. Aretha Franklin, Waylon en Anouk.


5foot4 in Estrado Harderwijk5foot4 in Estrado Harderwijk
5foot4 in Estrado Harderwijk5foot4 in Estrado Harderwijk

5-mans Rock coverband 5foot4 spetterde een half uur met krachtige uitvoeringen van nummers van o.a. Audioslave, Wolfmother en Foo Fighters. Vanaf de eerste tonen kreeg de band het publiek in haar greep en liet deze niet meer los. Technisch van zeer goed niveau en met veel energie speelde 5foot4 zich naar een nipte overwinning bij de publieksstemmen en staat als publiekswinnaar in de finale van Regio Oost Nederland op zaterdag 22 december a.s. in Poppodium Metropool in Hengelo. Naast de strijd om de Vakjury Award en de Public’s Favourite Award van deze regio spelen de negen finalisten ook om een plaats bij de beste en populairste 18 bands van de Benelux die in Paard van Troje in Den Haag. In deze BENELUX Semi-Finals spelen alle regionale winnaars om een plaats in de Grand Finale in 013 Tilburg.


That's What She Said in Estrado HarderwijkThat's What She Said in Estrado Harderwijk
That's What She Said in Estrado HarderwijkThat's What She Said in Estrado Harderwijk

De zesde band van deze Halve Finale wist zich met een technisch zeer overtuigend optreden naar de 1e plaats bij de vakjury te spelen. Niet alleen zit het muzikaal sterk in elkaar en weten de individuele muzikanten een zeer hoog niveau te behalen, ook in de presentatie wist 5-mans Pop coverband That's What She Said uit Zwolle een boeiende indruk achter te laten. Nummers van o.a. De Jeugd van Tegenwoordig, The Gorillaz maar ook een prachtige uitvoering van Don’t Let Me Down van The Beatles zorgde voor veel variatie en een hoog entertainmentgehalte. Als vakjury-winnaar van deze Halve Finale staat That’s What She Said zeer verdiend in de Regio-Finale op zaterdag 22 december a.s. in Poppodium Metropool in Hengelo.


Road to Ruin in Estrado HarderwijkRoad to Ruin in Estrado Harderwijk
Road to Ruin in Estrado HarderwijkRoad to Ruin in Estrado Harderwijk

Het laatste half uur van deze boeiende avond was voor 4-mans Foo Fighters tribute Road to Ruin uit Ede. Met sterke uitvoeringen van nummers als o.a. Best Of You, This Is A Call en Wheels liet ook deze band horen bij de betere bands van deze regio te horen.

Estrado HarderwijkEstrado HarderwijkEstrado Harderwijk

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Maxazine EVANS Uw logo ook hier? SONOR Podiuminfo
USA Music Import Artists & Bands Booking Agency David Eden RockMuZine Sound Vision Studio
Koch Uw logo ook hier? Festivalinfo Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands