• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2e Halve Finale Regio Zuid Effenaar 27-11-2011

Rock coverband Area45 uit Landgraaf wint Halve Finale The Clash of the Cover Bands

Publiekswinnaar Up Yours uit Asten en Runner-Up De Bijtels uit Alphen naar finale in 013 Tilburg

Zondag 27 november jl. vond in Poppodium de Effenaar in Eindhoven de 2e Halve Finale plaats voor regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2011. Acht bands streden een spannende muzikale strijd om drie plaatsen in de Regio-Finale die plaatsvindt op zondag 15 januari in 013 Tilburg. 5-mans Rock coverband Area45 uit Landgraaf wist beslag te leggen op de 1e plaats bij de vakjury en 5-mans Pop/Rock coverband Up Yours uit Asten wist zich met de meeste publieksstemmen te plaatsen bij de beste en populairste negen bands van Noord-Brabant, Limburg en Zeeland. Door in beide categorieën samen als hoogste te eindigen na de twee winnaars plaatste 5-mans Party coverband De Bijtels uit Alphen zich als Runner-Up voor de Regio-Finale. In deze finale worden alle bands beloond met twee live-singles met videoclips waarmee ze in ‘The Clash Hitlijst’ komen te staan. De Top-10 van deze hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle radio- en tv-omroepen in de Benelux.

Joost de Lange in Effenaar in EindhovenJoost de Lange in Effenaar in Eindhoven
Joost de Lange in Effenaar in EindhovenJoost de Lange in Effenaar in Eindhoven

De eerste band die het prachtige podium van de Effenaar beklom was 4-mans Blues, Rock coverband Joost de Lange Rock/Blues Experience uit Middelburg. Met prachtige uitvoeringen van repertoire van o.a. Jeff Healey, Jimi Hendrix en Ten Years After verzorgde deze Zeeuwse formatie een uitstekende opening van deze 2e Halve Finale van Zuid Nederland.


Ghost Division in Effenaar in EindhovenGhost Division in Effenaar in Eindhoven
Ghost Division in Effenaar in EindhovenGhost Division in Effenaar in Eindhoven

6-mans Sabaton tribute Ghost Division stond op het podium waar haar muzikale helden nog geen twee maanden geleden ook furore maakte. Nummers als Into The Fire, Rise Of Evil en Primo Victoria wisten de vele liefhebbers in de Effenaar goed in beweging te krijgen.


Out of the Basement in Effenaar in EindhovenOut of the Basement in Effenaar in Eindhoven
Out of the Basement in Effenaar in EindhovenOut of the Basement in Effenaar in Eindhoven

De grootste band van deze Halve Finale speelde een thuiswedstrijd: 9-mans Allround coverband Out of the Basement uit Eindhoven. Met uitvoeringen van nummers van o.a. Bløf, Rare Earth en Marco Borsato speelde de band een zeer gevarieerde set en wist ook het publiek aan het dansen te krijgen.


Area45 in Effenaar in EindhovenArea45 in Effenaar in Eindhoven
Area45 in Effenaar in EindhovenArea45 in Effenaar in Eindhoven

De vierde band van deze Halve Finale was uiteindelijk ook de beste: 5-mans Rock coverband Area45 uit Landgraaf. Met een aantal indrukwekkende uitvoeringen zoals o.a. Black van Pearl Jam, The One I Love van R.E.M. en het absolute hoogtepunt Lightning Crashes van Live wist Area45 niet alleen de vakjury te overtuigen, maar scoorde de Limburgse band ook hoog bij de publieksstemmen. Area45 staat als vakjury-winnaar in de Regio-Finale die op zondag 15 januari plaatsvindt in 013 Tilburg. Uit dit optreden worden de twee beste nummers tot live-singles met videoclip geproduceerd en deze komen vanaf 22 januari in de nieuwe ‘The Clash Hitlijst’ te staan waar men dagelijks gratis op kan stemmen.


Up Yours in Effenaar in EindhovenUp Yours in Effenaar in Eindhoven
Up Yours in Effenaar in EindhovenUp Yours in Effenaar in Eindhoven

5-mans Pop, Rock coverband Up Yours uit Asten wist met haar dynamische performance het publiek optimaal mee te krijgen. Met repertoire van o.a. The Killers, Go Back To The Zoo en Coldplay speelde Up Yours zich zeer verdiend naar de 1e plaats bij de publieksstemmen en staat als publiekswinnaar van deze Halve Finale bij de beste en populairste bands uit deze regio in de finale in 013 Tilburg. Ook van Up Yours worden de twee beste nummers van de finale tot singles met videoclip geproduceerd waarmee ze vanaf 22 januari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komen te staan.


De Bijtels in Effenaar in EindhovenDe Bijtels in Effenaar in Eindhoven
De Bijtels in Effenaar in EindhovenDe Bijtels in Effenaar in Eindhoven

En weer kregen ze het voor elkaar: een polonaise in de Effenaar!!! 5-mans Party coverband De Bijtels uit Alphen wist met wederom een hoog entertainmentgehalte en goed technisch spel het publiek te bespelen met nummers van o.a. Marco Borsato, Jerry Lee Lewis en de feestelijke afsluiting de Rowwen Hèze Medley. Vooral deze laatste zorgde voor een prima feest en resulteerde in een hoge score bij zowel de vakjury als bij het publiek. Als Runner-Up staat De Bijtels zeer verdiend bij de beste en populairste coverbands van Zuid Nederland in de Regio-Finale in 013 Tilburg op zondag 15 januari a.s. en ontvangt ook twee singles met videoclip voor ‘The Clash Hitlijst’.


Back in Bizznizz in Effenaar in EindhovenBack in Bizznizz in Effenaar in Eindhoven
Back in Bizznizz in Effenaar in EindhovenBack in Bizznizz in Effenaar in Eindhoven

De vier mannen van Rock coverband Back in Bizznizz uit Tilburg groeiden tijdens hun optreden naar een uitstekend niveau. Nummers van o.a. Saxon, Soundgarden en Metallica werden met veel passie gespeeld en zorgden ook voor een goede score bij de publieksstemmen.


Fueled Up in Effenaar in EindhovenFueled Up in Effenaar in Eindhoven
Fueled Up in Effenaar in EindhovenFueled Up in Effenaar in Eindhoven

Het laatste half uur was voor 5-mans Rock coverband Fueled Up uit Eindhoven. Met nummers van o.a. Sass Jordan, Thin Lizzy en Kings of Leon liet ook Fueled Up horen over uitstekende muzikale kwaliteiten te beschikken.

Effenaar in EindhovenEffenaar in Eindhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

EVANS SONOR Koch Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier?
Maxazine RockMuZine Artists & Bands Booking Agency USA Music Import Festivalinfo
Podiuminfo Uw logo ook hier? Sound Vision Studio David Eden Ticketmaster


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands