• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2e Landelijke Halve Finale 013 - Main Hall 06-03-2011

Liptease uit Rotterdam en BackAlive uit Wageningen winnen Landelijke Halve Finale 

Zondag 6 maart jl. vond in Poppodium 013 Tilburg de 2e Landelijke Halve Finale plaats van de grootste bandcompetitie van Nederland: The Clash of the Cover Bands. Acht regionale winnaars zorgden voor een spannende muzikale strijd op hoog niveau en streden om vier plaatsen in de Landelijke Finale. Met indrukwekkende optredens speelden 9-mans Rockabilly coverband Liptease & the Backstreet Crack Bangers uit Rotterdam en  6-mans Pearl Jam tribute BackAlive uit Wageningen zich naar een zeer verdiende 1e plaats bij respectievelijk de vakjury en de publieksstemmen en staan hiermee in de Landelijke Finale bij de beste negen coverbands van Nederland die op zaterdag 9 april a.s. om de hoofdprijzen gaan strijden: een CD-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens. Met een 2e plaats bij de vakjury voor 11-mans Soul and Funk coverband Colibri uit Dordrecht en een 2e plaats bij de publieksstemmen voor 8-mans Funk and Jazz coverband Funkoplast uit Utrecht zijn alle finalisten nu bekend.

Funkoplast in 013 TilburgFunkoplast in 013 Tilburg
Funkoplast in 013 TilburgFunkoplast in 013 Tilburg

De band die deze 2e Landelijke Halve Finale het spits af mocht bijten was 8-mans Funk & Jazz coverband Funkoplast uit Utrecht. Als publiekswinnaar van de regio Utrecht/Flevoland had Funkoplast zich geplaatst voor de Halve Finale en met nummers van o.a. Waylon, Duffy en Caro Emerald wist de band opnieuw hoog te scoren bij de publieksstemmen, wat uiteindelijk resulteerde in een goede 2e plaats. Hiermee plaatste Funkoplast zich zeer verdiend voor de Landelijke Finale op zaterdag 9 april.


BANK ROBBER MAN in 013 TilburgBANK ROBBER MAN in 013 Tilburg
BANK ROBBER MAN in 013 TilburgBANK ROBBER MAN in 013 Tilburg

Uitgeroepen tot vakjurywinnaar van Noord-Holland en ook nu weer op zeer hoog niveau speelde 5-mans Lenny Kravitz tribute BANK ROBBER MAN zich naar een hoge score bij de vakjury. Nummers als Super Soul Fighter, Are You Gonna Go My Way en het prachtige I Belong To You werden technisch zeer sterk uitgevoerd. Bassist Matthijs Brüll werd door de vakjury uitgeroepen tot beste bassist van deze Halve Finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de Landelijke Finale worden uitgereikt.


BackAlive in 013 TilburgBackAlive in 013 Tilburg
BackAlive in 013 TilburgBackAlive in 013 Tilburg

Al eerder uitgeroepen tot No. 1 Pearl Jam tribute van Nederland: BackAlive uit Wageningen. Deze zes podiumbeesten hadden zich als publiekswinnaar van Gelderland weten te plaatsen voor deze Halve Finale en wisten de hoge verwachtingen wederom waar te maken. Met nummers als o.a. Better Man, Alive en hun nummer 1 in ‘The Clash Hitlijst’ Black, wist BackAlive zeer overtuigend de 1e plaats bij de publieksstemmen te veroveren en gaat hiermee zeer verdiend naar de eindronde op zaterdag 9 april.


Liptease in 013 TilburgLiptease in 013 Tilburg
Liptease in 013 TilburgLiptease in 013 Tilburg

Liptease & the Backstreet Crack Bangers uit Rotterdam had zich deze keer versterkt met een 2-mans blazerssectie en kon eindelijk op Nederlands grootste poppodium laten zien dat ze met meer ruimte voor de presentatie ook op dit onderdeel tot grote prestaties in staat zijn. Van begin tot eind wist deze 9-mans formatie zowel de vakjury als ook het publiek in haar greep te houden met muzikaal technisch zeer verzorgd spel en een boeiend en hoog entertainmentgehalte. Met een 1e plaats bij de vakjury staat Liptease & the Backstreet Crack Bangers in de Landelijke Finale en zal hier samen met de acht andere finalisten strijden om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2010/2011’ met natuurlijk de bijbehorende hoofdprijzen. De drie leadzangeressen Kim Heijnen, Sjharlie Vos en Randy Soearno werden als geheel door de vakjury uitgeroepen tot beste vocalisten van deze halve finale en genomineerd voor de Individuele Awards.


The Doors in Concert in 013 TilburgThe Doors in Concert in 013 Tilburg
The Doors in Concert in 013 TilburgThe Doors in Concert in 013 Tilburg

De vijfde band van deze Halve Finale was 4-mans The Doors tribute The Doors in Concert uit Utrecht. Ook nu weer maakte de band haar reputatie van Nederlands beste The Doors tribute helemaal waar. Nummers als Love Me Two Times, Roadhouse Blues en Light My Fire werden met passie gebracht en de geweldige sound van de band wist het publiek van begin tot eind te boeien. Uitgeroepen tot vakjurywinnaar van Utrecht/Flevoland kan The Doors in Concert terugkijken op een zeer geslaagde deelname aan deze editie van The Clash of the Cover Bands.


Colibri in 013 TilburgColibri in 013 Tilburg
Colibri in 013 TilburgColibri in 013 Tilburg

11-mans Soul and Funk coverband Colibri uit Dordrecht had zich als vakjurywinnaar van de regio Zuid-Holland/Zeeland geplaatst voor deze Landelijke Halve Finale en wederom wist de band zeer hoog te scoren bij zowel de vakjury als bij het publiek. Met dynamische uitvoeringen van nummers van o.a. Leo Sayer, Lynn Collins en Earth, Wind & Fire scoorde Colibri een 2e plaats bij de vakjury en gaat hiermee zeer verdiend naar de Landelijke Finale op zaterdag 9 april a.s.


Spijcker in 013 TilburgSpijcker in 013 Tilburg
Spijcker in 013 TilburgSpijcker in 013 Tilburg

Uitgeroepen tot beste coverband van Friesland/Groningen wist 3-mans Blues, Rock coverband Spijcker uit Dronrijp ook in deze Halve Finale een zeer sterke performance neer te zetten. Nummers van o.a. Jimi Hendrix, The Small Faces en ZZ Top werden ook nu weer op zeer hoog niveau en met een duidelijk eigen touch gespeeld. Gitarist Oane Jansen werd door de vakjury uitgeroepen tot beste gitarist van deze Halve Finale en genomineerd voor de Individuele Awards.


Goodness! Gracious! in 013 TilburgGoodness! Gracious! in 013 Tilburg
Goodness! Gracious! in 013 TilburgGoodness! Gracious! in 013 Tilburg

5-mans Rock and Roll coverband Goodness! Gracious! uit Groningen zorgde voor een geweldige afsluiting van deze Halve Finale. Met nummers van o.a. Jerry Lee Lewis, Peter Koelewijn en Chuck Berry kregen ze het publiek flink aan het swingen. Als publiekswinnaar van Noord Nederland had Goodness! Gracious! zich geplaatst voor deze halve eindstrijd en ook nu weer wist de band goed te scoren bij het publiek. Toetsenist Melloi Kremer is wederom genomineerd voor de Individuele Award 'Beste Toetsenist'. Helaas is de band niet door naar de Landelijke Finale, maar de vijf Groningers mogen terugkijken op een zeer geslaagde deelname aan deze ‘The Clash’-editie. 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden Artists & Bands Booking Agency SONOR Festivalinfo RockMuZine
Ticketmaster Sound Vision Studio EVANS Podiuminfo Koch
Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Maxazine USA Music Import Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands