• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

3e Halve Finale Noord-Holland De Kade 29-11-2009

B-One uit Amsterdam wint Halve Finale The only road to Paradiso

Publiekswinnaar Bloody Fingers uit Volendam en Runner-Up Mirage uit Amsterdam naar Regio-Finale

Op zondag 29 november jl. vond in MC De Kade in Zaandam de 3e Halve Finale plaats van The Clash of the Cover Bands regio Noord-Holland. Zes topbands streden in een muzikale strijd om drie plaatsen in de Regio-Finale in Panama Amsterdam op zondag 27 december a.s. 8-mans Soul, Pop coverband B-One uit Amsterdam werd door de vakjury tot winnaar uitgeroepen en 5-mans Pop coverband Bloody Fingers uit Volendam wist beslag te leggen op de 1e plaats bij de publieksstemmen. Door in beide categorieën samen het hoogste te scoren gaat Fleetwood Mac tribute Mirage als Runner-Up door naar de Regio-Finale waar de negen beste bands van Noord-Holland zullen strijden om twee tickets voor de Landelijke Halve Finales in Paradiso. Met het behalen van de finale krijgen de drie winnaars een single als beloning en deze zijn te beluisteren in ‘The Clash Hitlijst’. De Top-10 van deze charts wordt aangeboden bij de regionale radiostations.

De Kade 29-11-09De Kade 29-11-09
De Kade 29-11-09De Kade 29-11-09

De aftrap in deze laatste Halve Finale van Noord-Holland werd verricht door 5-mans Pop coverband Bloody Fingers uit Volendam. Deze jonge muzikanten speelden nummers van o.a. Arctic Monkeys, Kings of Leon en The Verve. Ondanks het vroege tijdstip van spelen wist de band met hun optreden de meeste publieksstemmen binnen te halen en gaat als Public’s Favourite naar de Regio-Finale. Met het nummer Champagne Supernova van Oasis staat Bloody Fingers in ‘The Clash Hitlijst’.


De Kade 29-11-09De Kade 29-11-09
De Kade 29-11-09De Kade 29-11-09

Met een indrukwekkend goed optreden wist Fleetwood Mac tribute Mirage uit Amsterdam zeer hoog te scoren bij zowel de vakjury als bij het publiek. De twee mannen en drie vrouwen van deze superband weten zeer nauwkeurig de nuances van het origineel te benaderen met als meest opvallende onderdeel de samenzang. Bij vlagen was deze subliem in zowel de timing, balans, dynamiek en natuurlijk de toonzuiverheid. Nummers als o.a. Monday Morning, Rhiannon en Oh Well doen je het verleden herbeleven en geven deze fantastische muzikanten alle ruimte om hun individuele kwaliteiten te etaleren. Met hun schitterende uitvoering van The Chain staat Mirage vanaf a.s. donderdag in ‘The Clash Hitlijst’ en zal hier zeker hoog mee kunnen scoren.


De Kade 29-11-09De Kade 29-11-09
De Kade 29-11-09De Kade 29-11-09

De derde band die het podium betrad was 4-mans Reggae coverband Kinda Reggae uit Alkmaar. Goede muzikanten met helaas weinig feeling met het publiek. Nummers van o.a. Peter Tosh, Johnny Clarke en Junior Murvin werden strak en groovy gespeeld en muzikaal zeker op hoog niveau.


De Kade 29-11-09De Kade 29-11-09
De Kade 29-11-09De Kade 29-11-09

StereoCarDrive uit Amsterdam was met 10 personen de grootste band van deze Halve Finale. Goede muzikanten brachten op goed niveau nummers van o.a. Alain Clark, Incognito en Christina Aguilera waarmee ze ook goed scoorden bij de vakjury.


De Kade 29-11-09De Kade 29-11-09
De Kade 29-11-09De Kade 29-11-09

8-mans Soul, Pop coverband B-One uit Amsterdam weet een sterke balans te brengen tussen muzikale hoogstandjes en interactieve entertainment. Met bezieling en zeer publieksgerichte uitstraling wist de band diepe indruk te maken met nummers van o.a. Simply Red, Alcazar en Freemasons. Met een eerste plaats bij de vakjury en een zeer goede score bij het publiek staat B-One zeer verdiend in de Regio-Finale in Panama op zondag 27 december a.s. Met hun prachtige uitvoering van Anytime van Brian McKnight staat B-One in The Clash Hitlijst en dingt hierin mee voor ‘The Clash Hitlijst Award’ en het daaraan verbonden optreden op Leidseplein LIVE in mei 2010.


De Kade 29-11-09De Kade 29-11-09
De Kade 29-11-09De Kade 29-11-09

De feestelijke en dynamische afsluiting van deze Halve Finale was in handen van 4-mans Rock coverband Olly Cover Quartz uit Amsterdam. Nummers van o.a. 4 Non Blondes, Van Halen en Aerosmith werden met een hoog entertainmentgehalte gebracht en kregen het publiek goed in beweging.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Sound Vision Studio Maxazine Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency David Eden
Artists & Bands Booking Agency EVANS SONOR USA Music Import Festivalinfo
Uw logo ook hier? Podiuminfo RockMuZine Uw logo ook hier? Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands