• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1e Halve Finale Limburg MC De Bosuil 17-10-2009

White-Flood Bros. uit Brunssum wint 1e Halve Finale in MC De Bosuil in Weert

NoCanDo uit Roermond als publiekswinnaar verder op The only road to Paradiso

In een goed gevuld MC De Bosuil in Weert vond zaterdag 17 oktober jl. de 1e Halve Finale plaats van Limburg in The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso. Vijf coverbands haalden alles uit de kast om de vakjury en het publiek te overtuigen en na een spannende strijd kwamen de volgende winnaars uit de bus: 4-mans BluesRock coverband White-Flood Bros. uit Brunssum bij de vakjury, 5-mans Pop Rock coverband NoCanDo uit Roermond bij de publieksstemmen en 5-mans PowerRock coverband M*A*M uit Meijel als Runner-Up (de best scorende band in beide categorieën samen). Deze drie winnaars staan niet alleen in de Regio-Finale van Limburg op zondag 20 december a.s., maar komen ook met een live-single vanaf donderdag 22 oktober a.s. binnen in The Clash Hitlijst. Hier kan men dagelijks gratis stemmen op hun favoriete single. De Top 10 van deze hitlijst wordt geplugged bij alle regionale radiostations en geeft zo een belangrijke exposure voor de bands.


MC De Bosuil 17-10-09MC De Bosuil 17-10-09
MC De Bosuil 17-10-09MC De Bosuil 17-10-09

Er was nog niet veel publiek toen 4-mans BluesRock coverband White-Flood Bros. het podium beklom en als eerste mocht laten zien wat ze in huis hadden. Met veelal voor een groot publiek onbekende covers als Rich Woman, One Bad Stud en Twenty Room House wist de band uit Brunssum een zeer boeiend optreden neer te zetten. Met technisch zeer subtiele invalshoeken wist White Flood Bros. niet alleen de vakjury te overtuigen maar ook het aanwezige publiek voor zich in te nemen. Met een 1e plaats bij de vakjury gaat de band zeer verdiend naar de Regio-Finale, de laatste stap voor Paradiso. Met hun uitvoering van Don’t Come Back van Duke Robillard staat White-Flood Bros. vanaf a.s. donderdag in The Clash Hitlijst.


MC De Bosuil 17-10-09MC De Bosuil 17-10-09
MC De Bosuil 17-10-09MC De Bosuil 17-10-09

6-mans Pop coverband Ca$h Hill uit Venray wist een zeer aangenaam optreden neer te zetten met nummers van o.a. Paul Weller, Steppenwolf en AC/DC. Ca$h Hill heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een zeer prettig in het gehoor liggende band die zeker de potentie heeft door te groeien tot een hoog niveau. Helaas kwam de band nu net te kort om zich te plaatsen voor de volgende ronde.


MC De Bosuil 17-10-09MC De Bosuil 17-10-09
MC De Bosuil 17-10-09MC De Bosuil 17-10-09

De derde band van deze Halve Finale was 5-mans Rock coverband So What! uit Sittard. Met nummers van o.a. Muse, Guano Apes en Anouk toonde de band aan over zeer goede muzikanten te beschikken met een uitstekende leadzangeres. Regelmatig wisten zij ook een technisch zeer hoog niveau te halen en scoorden ze hoog bij de vakjury. So What! heeft zeker de inhoud om uit te groeien naar een absolute topband en zal nog zeker veel van zich laten horen.


MC De Bosuil 17-10-09MC De Bosuil 17-10-09
MC De Bosuil 17-10-09MC De Bosuil 17-10-09

Bij 5-mans Pop, Rock coverband NoCanDo uit Roermond ging het publiek helemaal los. Nummers van o.a. Franz Ferdinand, Coldplay en Bløf werden luidkeels meegezongen en het verbaasde dan ook niemand dat NoCanDo de meeste publieksstemmen wist binnen te halen. Hun kwaliteit groeide gedurende het optreden naar een zeer goed niveau waardoor de band ook een goede waardering kreeg van de vakjury. Met hun schitterende Mash Up creatie van Venus van Shocking Blue staat NoCanDo vanaf a.s. donderdag in The Clash Hitlijst waar het mee gaat dingen naar de hoofdprijs voor de uiteindelijke nummer 1: optreden op het Leidseplein LIVE festival in mei 2010.


MC De Bosuil 17-10-09MC De Bosuil 17-10-09
MC De Bosuil 17-10-09MC De Bosuil 17-10-09

Met 5-mans Party/PowerRock coverband M*A*M uit Meijel kreeg deze 1e Halve Finale een zeer dynamische afsluiting. In een zeer eigen stijl werden nummers van o.a. Queen, Motorhead en Jackyl met enorm veel energie de zaal in gespeeld. Zeer indrukwekkend hoe de vijf podiumbeesten met hun interpretaties en vooral met hun presentatie en beleving het publiek massaal in beweging kregen. Zowel bij de vakjury als bij het publiek scoorde de band zeer hoog waardoor ze als Runner-Up naar de Regio-Finale gaat op zondag 20 december ook in MC De Bosuil. Met hun sterke uitvoering van Whole Lotta Rosie van AC/DC staat M*A*M vanaf a.s. donderdag in The Clash Hitlijst.

MC De Bosuil 17-10-09MC De Bosuil 17-10-09

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency Maxazine EVANS
USA Music Import Festivalinfo RockMuZine Uw logo ook hier? Podiuminfo
David Eden Koch Artists & Bands Booking Agency SONOR Sound Vision Studio


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands